Mamma och dotter på en buss

Covid-19 Vaccinering

På uppdrag av Region Skåne vaccinerar MACC Scandinavia mot Covid-19! Hos oss är du välkommen för dos 1, 2, 3 och 4. Dos 3 ges till personer som fyllt 18 år och dos 4 till åldern 65+. Tillsammans bekämpar vi Covid-19.

Du är även välkommen in på drop-in tid på alla våra mottagningar. Adress och öppettider ser du på 1177.se. När du kommer på drop-in rekommenderar vi dig att välja en tid i mitten av dagens öppettid då det är som minst antal besökare och vi undviker på så sätt köbildning.

Sommarens öppettider:

  • Malmö: Fredag kl 14-18
  • Arlöv: Torsdag kl 9-13
  • Ängelholm: Tisdag kl 9-13
  • Helsingborg: Onsdag kl 14-18
  • Kristianstad: Onsdag kl 14-18
  • Hässleholm: Torsdag kl 14-18

Boka din tid på 1177.se eller välkommen på drop-in!

Viruset är kvar även om restriktionerna är borta!

Nu finns ytterligare ett vaccin mot covid-19. Nuvaxovid är ett proteinbaserat vaccin och godkänt av Läkemedelsverket.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Nuvaxovid framför allt används till:

  • Ovaccinerade personer 18 år och äldre. De två första doserna ges med 3–7 veckors intervall och följs av en tredje dos tre månader senare. Mellan dos 3 och 4 ska det ha gått fyra månader.
  • Personer som har fått två doser mRNA-vaccin (Pfizer och Moderna) tidigare rekommenderas i första hand att få ett mRNA som påfyllnadsdos, men du som föredrar Nuvaxovid som påfyllnadsdos i ett blandat schema kan få detta och tidigast tre månader efter den andra dosen.
  • Från och med 12 år, och ifylld samtyckesblankett med underskrift av två vårdnadshavare är du välkommen för dos 1 och 2. Samtyckesblankett vaccination covid-19 12-15 år 210928 (skane.se)

Nuvaxovid finns endast hos oss, MACC People i Arlöv, Företagsvägen 29, byggnad 5. Bokningsbara tider hittar du på 1177. MACC Malmö/Arlöv - 1177 Vårdguiden. Kom och vaccinera dig eller kom och ställ dina frågor så berättar vi mer.

Covidvirus

Vi följer Folkhälsomyndighetens krav och använder oss av godkända vacciner; Modernas Spikewax och Pfizers Corminaty. Du som är född 1992 eller senare och alltså är 30 år eller yngre kommer att vaccineras med Pfizer Corminaty utifrån Fokhälsomyndighetens krav.

Två personer gör armbågshälsning utomhus

På uppdrag av Region Skåne genomförde vi under 2021, nästan 200 000 vaccinationsstick. Dessa utfördes av MACC:s legitimerade sjuksköterskor som alla har erfarenhet av vaccination i olika omfattning.

Barn med munskydd

För personer som fyllt 18 år kan nu ta dos 3, och givetvis även dos 1 och 2. Vi välkomnar även personer 12-17 år till oss för dos 1 och 2.

Välkommen till Covid-19 Vaccination

Tillsammans bekämpar vi Covid-19

MACC Scandinavias vision är ett samhälle där alla kan få den medicinska hjälp man behöver i rätt tid och på rätt plats. MACC Scandinavia finns till för att med expertis och omtanke tillhandahålla medicinsk kompetens och redskap som hjälper människor att få rätt vård vid rätt tidpunkt.

Inför besöket

Tänk på att Du måste ha giltig legitimation med dig och du skall, enligt Folkhälsomyndighetens direktiv, använda munskydd när du besöker oss. Godkända munskydd finns att köpa på ditt närmaste Apotek. Du får ta med dig en anhörig om du tycker att vaccinering känns obekvämt.

Man sitter med munskydd på en buss

Hjälp oss att kunna vaccinera så många som möjligt, så snabbt som möjligt genom att fylla i din hälsodeklaration, skriva ut den och ta med den till vaccinlokalen. Du hittar hälsodeklarationsblanketten här. Om du behöver hjälp kan du alltid nå vår support på telefonnummer +46 10 330 0443 eller med epost till: info@maccab.se

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 ges från det att minst tre månader har gått sedan primärvaccinationens sista dos. Det är ett kortare tidsintervall än tidigare. Du kan läsa mer om dosintervallet genom att följa länken. här.

Health & Care

Covid 19-Provtagning

Covid 19-Vaccinering

MACC People